Quantcast
Channel: Biblioteques de Torelló
Viewing all articles
Browse latest Browse all 336

Novetats literàries

$
0
0
Tornem a obrir les portes de la biblioteca i no hi ha millor manera que amb una bona llista de llibres de narrativa per a tots els gustos, independentment que sigueu adults o joves. Anant als enllaços dels títols dels llibres podeu veure més detalls a l’Aladí, el Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Si voleu reservar algún títol, ho podeu fer al telèfon 93 859 40 43 o a través del nostre correu electrònic.
Hi va haver un mort a la devesa, i això no s’oblida... Ramon Erra ens ho recorda a “La veritable història d’una mentida”. “Un país extraño”, de Muriel Barbery és una novel·la d’aventures i fantasia amb trets filosòfics i Mario Vargas Llosa ha barrejat realitat i ficció a l’Amèrica Llatina de la guerra freda a “Tiempos recios”. 

Les noies en dificultats són un tema recurrent a la novel·la. Així, Delia Owens relata un misteriós assassinat i una oda a la naturalesa a “La noia salvatge”. “El miceli”, de Viktorie Hanisova, va d’una noia que viu sola en una cabana al bosc i intenta escapar d’un trauma. Al voltant d’una altra noia, que apareix morta en un elitista col·legi femení, gira la trama de “Las furias”, de Katie Lowe. I tenim més educació i crim quan Edoardo Albinati ens fa entrar a “La escuela catòlica”, on un grup d’alumnes van cometre un crim brutal. 
Hi ha novel·les amb un rerefons històric molt variat: Trobareu passions i desenganys en l’última esplendor de l’aristocràcia anglesa a “La casa de Riverton”, de Kate Morton. “Les fúries invisibles del cor”, de John Boyne és una història commovedora, que es desenvolupa al llarg de tres quarts de segle. A “Savage Coast”, Muriel Rukeyser recorda que va arribar a Barcelona, com a corresponsal a l’Olimpíada Popular de 1936, i va viure una guerra civil. “Los hambrientos y los saciados” és la sàtira social sobre la crisi dels refugiats de Timur Vermes 

Haruki Murakami ens ofereix una misteriosa i curta història, la de “Tony Takitani” i Blanca Busquets ens explica a “El crit”, la vida de sis persones relacionades per l’atemptat de la Rambla. 

Olga Tokarczuk, Premi Nobel de Literatura del 2018, ens porta “Sobre los huesos de los muertos”, una novel·la policíaca amb rerefons ecologista i “Los errantes”, on ens ofereix la seva original visió del món. 



A “Frankissstein”, Jeanette Winterson es qüestiona el gènere, la sexualitat i els límits de la llibertat individual. “Bandit”, d’Itama Orlev, és una reflexió sobre la dualitat humana a través de la relació pare-fill. També són un pare i un fill els que emprenen un viatge sense retorn a l’obra de Jesse Ball, “El cens”. 
El rei del thriller judicial, John Grisham, en un sorprenent “Ajuste de cuentas”, ens explica perquè un heroi de guerra mata al seu amic i pastor de l’església.Juan Gómez-Jurado, a “Loba negra”, recupera l’Antonia Scott per a la continuació de “Reina roja”. Per la seva part, Rufo Batalla continua les aventures de “El rey recibe”, d’Eduardo Mendoza, a “El negociado del yin y el yang”. 

A “Prop de les bombes”, d’Emili Bayo, un noi ha de decidir sobre la vida o la mort d’una altra persona. Totalment diferent, però igualment tractant del Ser o no Ser, Barbro Lindgren aporta una curiosa versió del drama de Shakespeare a “Mira Hamlet”. 




Si voleu conèixer les aventures fantàstiques de la Kiranmala, llegiu “Joc d’estrelles”, de Sayantani Dasgupta. I si us estimeu més les aventures en un món màgic, no us perdeu “Una bruixa de veritat”, de James Nicol. Més aventures a “La hija de la noche”, de Laura Gallego, on una enigmàtica noia torna al seu poble després de molts anys. 

Sakura love”, de Francesc Miralles, només pot ser una història d’amor al Japó. Contrariament, Pam Smy ens explica una història de terror a “Thornhill: orfenat de noies” i Lisa Thompson, a “El pot de llum”, planteja un misteri on cal enginy per vèncer la por i descobrir la força interior 


Després de “El caso Vermont”, Maureen Johnson publica una nova intriga de l’Stevie Bell: “Nunca en la escalera”. Acabem amb “Whapps: mira’m als ulls”, el thriller futurista en una societat hipnotitzada pels mòbils d’Andreu Martin. 




Com a Postdata tenim dues novel·les en anglès. La primera és una sàtira en que un insecte es converteix en Primer Ministre “The cockroach”, d’Ian McEwan i la segona és “A better man”, de Louise Penny un nou cas de l’inspector Gamache.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 336

Trending Articles